Project Description

Het snoeien van bomen en bermen kan een hele klus zijn als u in een bosachtige omgeving woont. XH Tuinconcept beschikt over het ‘geknipte’ materiaal en de nodige kennis om het snoeien van bomen en bermen tot een goed eind te brengen. Wenst u gebruik te maken van onze diensten? Neem dan even contact op met ons!

Wenst u de bomen en bermen toch zelf te snoeien, dan zijn hier enkele algemene tips voor het snoeien van bomen en bermen:

  1. Gebruik het juiste gereedschap: Voor het snoeien van bomen en bermen heb je een snoeischaar, takkenzaag of kettingzaag nodig, afhankelijk van de grootte van de takken. Zorg ervoor dat het gereedschap scherp en schoon is voor het beste resultaat.
  2. Snoei op het juiste moment: Het beste moment om bomen te snoeien is in de winter of vroege lente wanneer de boom in rust is. Bermen kunnen het beste in het voorjaar of de vroege zomer gesnoeid worden.
  3. Wees voorzichtig: Wees voorzichtig bij het snoeien van bomen en bermen, vooral als je op een ladder staat. Draag geschikte kleding en schoeisel en houd rekening met eventuele obstakels zoals stroomleidingen.
  4. Snoei in fasen: Snoei niet alle takken tegelijk, maar doe dit in fasen. Begin met de grootste takken en werk naar de kleinere takken toe.
  5. Snoei op de juiste plek: Snoei takken altijd zo dicht mogelijk bij de stam af om te voorkomen dat er lelijke stompjes overblijven. Laat indien mogelijk enkele centimeters aan de tak zitten om de boom niet te beschadigen.
  6. Verwijder het snoeiafval: Ruim na het snoeien al het snoeiafval op. Dit voorkomt dat het gaat rotten en houdt de omgeving netjes en opgeruimd.
  7. Verzorg de bomen en bermen: Verzorg de bomen en bermen regelmatig door te bemesten, water te geven en onkruid te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de planten gezond blijven en goed groeien.

Met deze algemene tips moet het snoeien van bomen en bermen goed verlopen en blijft de omgeving mooi en gezond.