Project Description

U kan steeds beroep doen op onze diensten voor al uw snoeiwerken. Ook voor uw coniferenhaag te snoeien.

Wenst u dit toch liever zelf te doen, hou dan zeker rekening met deze tips voor het inkorten van een coniferenhaag:

  1. Gebruik het juiste gereedschap: Voor het inkorten van een coniferenhaag heb je een heggenschaar of een snoeischaar nodig. Zorg ervoor dat het gereedschap scherp en schoon is voor het beste resultaat.
  2. Kies het juiste moment: Het beste moment om een coniferenhaag te snoeien is in het voorjaar of in het najaar. Vermijd het snoeien van de haag tijdens warme, droge perioden.
  3. Meet de hoogte: Meet de gewenste hoogte van de haag en span een touw langs de haag om een rechte lijn te creëren.
  4. Snoei geleidelijk: Snoei geleidelijk en niet te veel in één keer om te voorkomen dat de haag kaal wordt en om te zorgen dat de coniferen weer mooi dicht groeien.
  5. Snoei schuin: Snoei de haag schuin, zodat het bovenste deel van de haag iets smaller is dan de onderkant. Dit zorgt ervoor dat er voldoende licht doordringt en dat de haag mooi vol blijft.
  6. Verwijder het snoeiafval: Ruim na het snoeien al het snoeiafval op. Dit voorkomt dat de haag gaat rotten en houdt de tuin netjes en opgeruimd.
  7. Verzorg de haag: Verzorg de coniferenhaag regelmatig door te bemesten en water te geven. Dit zorgt ervoor dat de haag gezond blijft en goed groeit.

Met deze tips moet het inkorten van een coniferenhaag goed verlopen en zal de haag weer mooi vol en gezond worden.