Project Description

Ilex crenata ‘Green Hedge’, ook wel Japanse Hulst genoemd, is een populaire plant voor hagen en tuinomheiningen vanwege zijn dichte groeiwijze, glanzende groene bladeren en onderhoudsvriendelijkheid. Ideaal alternatief voor het vervangen van U aangetaste buxussen. Het is een wintergroene struik die langzaam groeit en kan uitgroeien tot ongeveer 1 tot 1,5 meter hoog. De plant produceert kleine, onopvallende witte bloemen in de zomer en donkerrode bessen in de herfst.

De ‘Green Hedge’ is een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een alternatief voor de populaire buxushaag, aangezien de Ilex crenata minder vatbaar is voor ziektes en plagen die de buxus kunnen aantasten. Deze plant heeft dan ook geen last van de welgekende buxusmot. Bovendien is het snoeien van de ‘Green Hedge’ minder arbeidsintensief dan bij buxus, omdat het minder snel groeit en het hele jaar door in vorm kan worden gehouden.

De Ilex crenata ‘Green Hedge’ is geschikt voor zowel zonnige als schaduwrijke locaties en kan worden geplant in goed doorlatende grond. Het is ook goed bestand tegen wind en kan worden gebruikt als een beschermende haag voor gevoelige planten en bloemen in de tuin.

Al met al is de Ilex crenata ‘Green Hedge’ een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een mooie, wintergroene haag die weinig onderhoud vereist en goed bestand is tegen ziektes en plagen.