Project Description

Wil je zelf klinkers leggen als oprit of terras? We geven je graag enkele tips mee!

Voor u begint

Bereid de grond goed voor. Zet het gewenste pad uit met paaltjes en verbind deze met een koord. Hang de koord op de juiste hoogte. Neem als basispunt bijvoorbeeld de hoogte van de deurdorpen of de dorpel van de garage

Wanneer u een stevige ondergrond heeft, graaft u uit tot op een diepte van ongeveer 20 centimeter plus de dikte van de klinkers. Heeft u echter een zachte en/of vochtige ondergrond? Graaf dan 15 à 20 centimeter dieper zodat u een extra fundering kunt leggen. Zorg ervoor dat de grond vlak is en stamp goed aan.

Handig om weten: de kans is groot dat er kleurverschillen per palet klinkers zijn. Mix de verschillende klinkers voor u begint te leggen. Controleer ook elke klinker op barsten.

Tijdens het plaatsen van de klinkers

Leg van tevoren een rij stenen uit zoals u ze wilt hebben. Door deze op voorhand klaar te leggen, voorkomt u fouten in uw design en dus het extra werk om dat te corrigeren.

Nadat de klinkers gelegd zijn

De klinkers kan je het best voegen met fijn wit zand. Borstel het zand over de klinkers en veeg het oppervlak schoon.

 

Wil u toch liever uw klinkers laten aanleggen? XH Tuinconcept kan u hierbij helpen. Neem even contact op met ons om te kijken wat we voor u kunnen betekenen!