Project Description

Stappenplan voor het Snoeien van Laurier door XH Tuinconcept

Stap 1: Gereedschap Klaarmaken Zorg ervoor dat je een scherpe snoeischaar of takkenschaar hebt. Voor de veiligheid zijn handschoenen en beschermende kleding een must.

Stap 2: Timing De beste tijd om laurier te snoeien is in het late voorjaar of het vroege najaar, buiten de bloeiperiode om.

Stap 3: Eerste Snoei Start de snoei door de oudere, dikste takken tot aan de basis te verwijderen. Dit helpt om de struik te verjongen en zorgt voor meer licht en lucht in het hart van de struik.

Stap 4: Vorm Snoeien Vorm de struik naar wens door de uiteinden van de takken te knippen. Zorg ervoor dat de onderkant breder is dan de bovenkant, zodat het onderste deel van de struik voldoende licht ontvangt.

Stap 5: Verwijder Overtollig Groen Verwijder eventuele uitstekende of ongewenste takken. Dit geeft je laurierstruik een net en afgewerkt uiterlijk.

Stap 6: Controleer de Struik Controleer de struik op tekenen van ziekte of schade, en verwijder eventuele zieke takken om verdere verspreiding te voorkomen.

Stap 7: Opruimen Verzamel alle gesnoeide takken en bladeren en voer ze af. Dit voorkomt dat de afgesneden takken wortel schieten.

Stap 8: Nazorg Geef de struik water en voeding na het snoeien om de groei van nieuwe takken te bevorderen.

Met XH Tuinconcept is je laurier perfect gesnoeid en klaar om te groeien. Onze hoveniers hebben de expertise om je tuin er op zijn best uit te laten zien.