Project Description

Stappenplan voor het Snoeien van Ligustrum door XH Tuinconcept

Stap 1: Materiaal Controle Verzeker je ervan dat je een scherpe snoeischaar of heggenschaar bij de hand hebt. Draag ook beschermende kleding en handschoenen om jezelf te beschermen.

Stap 2: Tijdplanning De beste tijd om Ligustrum te snoeien is vroeg in het voorjaar, voordat de plant begint te bloeien. Dit bevordert de groei van nieuwe bloemen en bladeren.

Stap 3: Inspecteer de Struik Begin met het inspecteren van je Ligustrum-struik. Verwijder eerst alle dode of beschadigde takken.

Stap 4: Snijd Terug Snijd de struik terug tot ongeveer een derde van zijn originele grootte. Begin aan de bovenkant en werk naar beneden, dit zorgt voor een evenwichtige vorm.

Stap 5: Vorm Geven Geef je Ligustrum de gewenste vorm door de buitenste takken te snoeien. Het is het beste om een wat bredere basis te behouden zodat de onderkant van de struik genoeg licht ontvangt.

Stap 6: Snoei Strategisch Verwijder takken die naar binnen groeien of elkaar kruisen, en zorg dat de lucht vrij door de struik kan circuleren. Dit voorkomt ziekten.

Stap 7: Opruimen Ruim alle gesnoeide takken en bladeren op en voer ze af in de composthoop of tuinafvalbak.

Stap 8: Nazorg Geef je Ligustrum wat extra water en bemesting na het snoeien om een gezonde nieuwe groei te bevorderen.

Met XH Tuinconcept is jouw Ligustrum struik perfect gesnoeid, gezond en klaar om te bloeien! Onze professionele hoveniers staan altijd klaar om je tuin in topconditie te houden. Neem vandaag contact op!