Project Description

Houten weideafsluitingen zijn ideaal voor grote dieren zoals paarden of koeien. Zo’n houten afsluiting bestaat dan uit houten palen met dwarsplanken.

Voor de palen gebruikt men vaak volledige treinbiels. Liever een elegantere uitvoering? Ook ronde of vierkant gefreesde palen zijn mogelijk. Bij voorkeur hebben de palen bovenaan een puntige of schuine afwerking. Dat zorgt voor een langere levensduur.

Vaak is een extra behandeling van het hout nodig om te voorkomen dat de dieren eraan bijten en zo de houten weideafsluiting beschadigen. Om te voorkomen dat de dieren tegen de weide afsluiting in hout schuren, is het aangeraden om boven- en onderaan een schrikdraad of -lint aan te brengen.

Wat betreft de houtsoort maakt men meestal gebruik van duurzame houtsoorten zoals acacia, grenenhout, … Ook kastanje afsluitingen of eiken schuttingen zijn populair als weideafsluitingen.

Benieuwd naar advies of een prijs op maat van jouw situatie en wensen? Vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij erkende vakmannen via de offertepagina.