Project Description

Tropisch hardhout is de ideale oplossing voor een mooi, kwalitatief terras waar je jaren van geniet.  Wij sommen alvast enkele voordelen op van deze houtsoort.

1. Duurzaam

Hout is een onuitputtelijke bron, wanneer het komt uit duurzaam beheerde bossen waar bomen opnieuw gepland worden. Daarnaast heeft hout de laagste cijfers wat betreft energieverbruik voor productie, fabricatie en bewerking. Er bestaan meerdere soorten hardhout, oa Afrormosia, Cumaru en Muculungu. Kortom, er bestaat een duurzame houtsoort voor elke tuin!

2. Sfeermaker in elke tuin

Niets oogt zo gezellig en sfeervol als hout. Door houten elementen te verwerken in uw tuin kan u het huiselijke gevoel van uw woning doortrekken naar buiten. Bovendien is hout een natuurlijk materiaal. Hierdoor kan u de natuurlijke look van uw tuin behouden, in tegenstelling tot het gebruik van artificiële materialen zoals beton.

3. Volledig aanpasbaar

Hoewel velen denken dat hout enkel thuishoort in een landelijke woning, is het tegendeel waar. Er bestaat voor elk type woning of tuin wel een houten terras. Niet alleen kan een houten terras een strakke, moderne indruk geven, ook kan de vorm en breedte van het terras volledig aangepast worden aan de grootte van de tuin.

4. Functioneel

Een ander voordeel van de natuurlijke oorsprong van hout is zijn bestandheid tegen de warmte van de zon. Dit houdt in dat u bij hete zomerdagen niet hoeft te vrezen voor een hete ondervloer, zoals vaak wel het geval is bij tegels. Omdat hout de hitte makkelijker absorbeert, kan u bovendien op uw terras al sneller genieten van de koelte. Anderzijds voelt hout nooit zo kil aan als tegels of beton, waardoor het zelfs van ’s ochtends vroeg aangenaam is om uw terras met blote voeten te betreden.

5. Onderhoudsvriendelijk

Houten terrassen zijn niet enkel duurzaam omdat ze lang meegaan, ze zijn ook erg onderhoudsvriendelijk omdat hout als materiaal zeer weinig onderhoud vergt. Wanneer het toch tijd wordt om uw terras te ontmossen en te reinigen, kan u zeer eenvoudig te werk gaan met Rubio Monocoat exterior woodcleaner. Het product ontgrijst en verwijdert groene aanslag en vuil.