Project Description

Factoren die de kostprijs van een tuinomheining beïnvloeden

De prijs voor een tuinomheining is afhankelijk van verschillende factoren.

  • Variaties en kwaliteit van het materiaal: zoals je kon zien is de prijs sterk afhankelijk van de materiaalkeuze. Binnen de verschillende materialen voor tuinomheiningen is er dan nog heel wat variatie qua uitvoering en kwaliteit. Een tuinscherm in geïmpregneerd grenenhout is bijvoorbeeld goedkoper dan een scherm in tropisch hardhout.
  • Afmetingen van de afsluiting: als je kiest voor een erg lange afsluiting, dan kan je je verwachten aan een lagere prijs per m2 dan bij het plaatsen van een kleine omheining. Bij steenkorven zal de diepte van de korven ook een belangrijke factor zijn bij het berekenen van de kosten.
  • Moeilijkheidsgraad van de werken: sommige omheiningen zijn makkelijker te plaatsen dan andere. Een kastanje treillage is bijvoorbeeld snel en makkelijk te plaatsen, wat gunstig zal zijn voor de arbeidskosten. In veel gevallen moeten de steunpalen van een schutting met beton in de grond vastgezet worden, wat de plaatsing wat complexer maakt.
  • Eventuele extra’s: door te kiezen voor bepaalde extra’s kunnen de prijzen van omheiningen nog oplopen. Je kan je afsluiting bijvoorbeeld afwerken met een tuinpoort. Een ander voorbeeld is de afwerking van sierhekwerk: er zijn heel wat decoratieve afwerkingsmogelijkheden waaruit je kan kiezen, maar je moet dan wel ook rekening houden met een hoger prijskaartje. Als het gaat om een omheining met veel doorkijk, kan je kiezen voor een doek op de omheining om wat meer privacy te hebben.
  • De plaatser: natuurlijk zijn de prijzen voor een omheining ook afhankelijk van de door jou gekozen vakman. Om de beste prijs voor jouw project te vinden vraag je best offertes bij verschillende plaatsers van tuinafsluitingen. Dan kan je makkelijk prijzen vergelijken en het interessantste aanbod kiezen. Via de offertedienst van deze website kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aanvragen bij professionele plaatsers van tuinafsluitingen.

Wil je graag een tuinomheining laten plaatsen? Vraag dan vandaag je gratis offerte aan.