Project Description

Bij XH Tuinconcept begrijpen we dat de schoonheid en functionaliteit van een tuin in de details zitten. Een van die details is het gebruik van worteldoek en kiezel. Deze combinatie kan helpen bij het creëren van onderhoudsvriendelijke en esthetisch aantrekkelijke tuinen, terrassen of paden.

Hier is een stapsgewijze handleiding over hoe u worteldoek kunt plaatsen en kiezel kunt aanbrengen:

Stap 1: Planning Meet het gebied waar u het worteldoek wilt plaatsen en de kiezels wilt aanbrengen. Plan uw materiaalbehoeften dienovereenkomstig.

Stap 2: Grondvoorbereiding Verwijder al het onkruid, gras en andere planten uit het gebied. Zorg ervoor dat de grond vlak en stevig is.

Stap 3: Plaatsing van het Worteldoek Rol het worteldoek uit over het bereide gebied. Zorg ervoor dat het doek de grond volledig bedekt en knip indien nodig stukken doek op maat. Overlap de randen van het doek met ongeveer 20 cm om te voorkomen dat onkruid door de naden groeit.

Stap 4: Bevestiging van het Worteldoek Bevestig het worteldoek aan de grond met speciale grondpennen om te voorkomen dat het wegwaait of verschuift. Zorg ervoor dat het doek strak en glad op de grond ligt.

Stap 5: Aanbrengen van de Kiezels Giet de kiezels gelijkmatig over het worteldoek uit. Gebruik een hark om de kiezels gelijkmatig te verspreiden en een dikte van minimaal 5 cm te bereiken. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat het doek volledig bedekt is en dat onkruid geen kans heeft om door te breken.

Stap 6: Onderhoud Hoewel worteldoek en kiezels weinig onderhoud vereisen, is het toch raadzaam om regelmatig te controleren op onkruid dat door het doek heen breekt en dit te verwijderen. Houd de kiezellaag netjes door af en toe te harken.

Door deze stappen te volgen, kunt u eenvoudig een onderhoudsarme, aantrekkelijke oppervlakte in uw tuin creëren. Als u hulp nodig heeft bij dit proces, staan wij bij XH Tuinconcept altijd klaar om u te helpen.