Project Description

Bomen opruimen na stormschade

  • Onderneem stappen om kleine beschadigingen en puin te repareren.
  • Verwijder afgebroken takken of stronken die nog aan de boom vastzitten.
  • Verwijder gekartelde resten van takken om het risico te verkleinen dat er rottende stoffen in de wond terechtkomen.
  • Kleinere takken moeten worden gesnoeid op het punt waar ze samenkomen met grotere takken.
  • Weersta de neiging om te veel te snoeien. Maak u geen zorgen als de boom er niet perfect uitziet.

8. Probeer niet alles zelf te doen.

Evalueer wat u aankunt en wat voor een professional is – alles wat niet op de grond staat, moet beslist door een professional worden aangepakt. Sommige van deze dingen kunnen een bedreiging voor uw leven zijn, dus het is zinvol om het geld uit te geven als u niet absoluut zeker bent van uw vaardigheden of als een van de onderstaande situaties van toepassing is:

Grote bovengrondse takken zijn gebroken en er is kettingzaagwerk in de boom nodig.

Als een boom is ontworteld of omgevallen, kan dit een onnatuurlijk patroon van drukpunten en spanning creëren. Een bediener van een kettingzaag kan ernstig gevaar lopen als hij probeert een gespannen tak of stam (een zogenaamde “springstok”) door te zagen – deze kan een uiterst gewelddadige, katapultachtige reactie vertonen.

Als takken te dicht bij nutsleidingen komen of deze raken, meld dit dan onmiddellijk aan uw plaatselijke nutsbedrijf. Probeer NOOIT neergehaalde nutsleidingen te verplaatsen.

Elke taak waarvoor u niet bent opgeleid of waarvoor u zich niet op uw gemak voelt kan u beter uitbesteden aan vakmannen. Contacteer XH tuinconcept voor het opruimen van allerlei stormschade, zoals het verwijderen of opruimen van bomen.