Project Description

Hier is een kort stappenplan om een terras aan te leggen. Of u kan natuurlijk altijd kiezen om uw terras te laten leggen door onze vakmannen.

  1. Bepaal de locatie en grootte van het terras: Kies een geschikte plek in de tuin en bepaal de gewenste grootte van het terras.
  2. Maak de grond vlak en stabiel: Graaf de grond uit tot een diepte van minimaal 15 cm en zorg ervoor dat de grond goed vlak is en stabiel genoeg om het gewicht van het terras en de mensen te dragen.
  3. Plaats de opsluitbanden: Plaats opsluitbanden rondom het terras om de randen te definiëren en het terras op zijn plaats te houden.
  4. Leg een laag zand: Stort een laag zand van ongeveer 5 cm op de uitgegraven grond en egaliseer deze met een rechte plank.
  5. Plaats de tegels: Leg de tegels op de laag zand en zorg ervoor dat ze waterpas zijn. Begin aan een kant en werk naar de andere kant toe. Zorg ervoor dat er tussen elke tegel een kleine voeg wordt gelaten.
  6. Snijd de tegels op maat: Snijd de tegels die aan de randen moeten worden geplaatst op maat met een tegelsnijder.
  7. Vul de voegen: Nadat alle tegels zijn gelegd, vul je de voegen tussen de tegels met zand of een voegmiddel.
  8. Afwerking: Maak het terras netjes af door de randen af te werken en eventueel een afwateringsysteem te plaatsen.
  9. Geniet van je nieuwe terras: Nu kun je je nieuwe terras gebruiken om te ontspannen, te eten of te genieten van de tuin.