Heeft u graag een mooie omheining rond uw tuin? Of misschien wilt u wel een mooi poort voor uw oprit? Maar u ziet het niet zitten om hier zelf aan te beginnen. Ook voor al uw klinkerwerken, zoals aanleggen van paden en opritten, kan XH Tuinconcept u uit de nood helpen.

Wij kennen de knepen van het vak, zowel betreffende klinkerwerken als het plaatsen van omheiningen. Neem dus zeker even contact op met ons als u onze hulp kan gebruiken voor het plaatsen van uw omheining of poorten. Vul onderstaand formulier in en wij contacteren u zo snel mogelijk.

Ontdek alvast hieronder hoe je een houten poort installeert.

 

Bij XH Tuinconcept krijgen we een heleboel vragen van klanten op zoek naar tips over het installeren van een houten hek of poort.

Om onze klanten tevreden te houden en op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van het plaatsen van hekken, hebben wij de beste tips op papier gezet. De feedback van klanten is zeer positief.

Bij het plaatsen van een houten schuttingpoort moet u:

  • De juiste poort kiezen
  • De beste plek voor de houten hekpoort kiezen
  • De palen van de poort installeren
  • Hang de poort aan de palen
  • Laten we elk punt op de lijst eens nader bekijken.

Kies de juiste poort

Het verbaast ons hoeveel mensen hier reeds in de fout gaan. Ze kiezen de verkeerde maat poort of een poort van een totaal andere stijl dan de houten omheining. Een vinyl poort kan goed werken met een houten hek, maar zorg ervoor dat de twee ontwerpen overeen komen.

De juiste houten omheining poort zal het project compleet, en je zult het weten als je het ziet op zijn plaats.

Kies de beste plek voor de poort

U moet de poort hangen om de toegang tot de weide of de tuin te krijgen.

Kies een plek die aan een pad grenst of niet te ver van het trottoir ligt. Denk eraan dat u misschien veevoer of tuingereedschap moet vervoeren. U wilt niet op de verkeerde plaats bij een hek moeten komen.

Een poort moet open kunnen zonder enige belemmering.

In veel gebieden moet u zich zelfs houden aan de plaatselijke wetgeving over waar u een poort mag plaatsen en zelfs over de stijl en kwaliteit ervan.

Installeer de houten omheining poortpalen

De poort is slechts zo veilig als de palen die het vast houden.

Koop altijd van een vertrouwde agent en gebruik druk behandeld hout. Het kan ook nodig zijn om het te beitsen voordat u het in de grond stopt.

Het beste is om ten minste een derde van de paal onder de grond te plaatsen. Markeer die lengte op de paal en graaf een gat tot die diepte.

Bekleed de bodem van het gat met erwtengrind om de afwatering te bevorderen. Plaats de poortpaal in het gat en giet er uw mengsel van sneldrogend beton in. Zorg ervoor dat de paal waterpas staat, want dit is cruciaal voor het ophangen van de poort. Herhaal het installeren van de poortpaal aan de andere kant van het hek.

Wij raden aan de houten hekpalen een week voor het ophangen van de poort te installeren.

Hang de poort aan de palen

Wanneer u de omheiningpoort koopt, zorg er dan voor dat u ook de scharnieren en andere extra’s op hetzelfde moment krijgt.

De meeste bedrijven zullen u voorzien van een volledige poort en paal kit, die zal komen met alles wat je nodig hebt.

Schroef de scharnieren aan de poort en vervolgens aan de afrasteringspaal. De sleuven moeten al in positie, om er een meer eenvoudige klus van te maken. Vergeet ook het sluitmechanisme van het hek niet.

Hang de poort aan de palen, en u bent klaar om te gaan.