Wil jij graag zonder zorgen genieten van een prachtige tuin? XH tuinconcept zorgt ervoor dat jij niets moet doen buiten genieten! Wij onderhouden heel uw tuin gedurende X-aantal uren per maand. Wij bieden speciale uurpakketten aan voor ieders wat wil zodat iedereen kan genieten van een mooie verzorgde tuin.

Wens je graag meer informatie over onze pakketten of onze diensten? Neem dan zeker even contact op via het onderstaand formulier en wij beantwoorden zo snel mogelijk uw vraag. Alvast bedankt en geniet van uw tuin!

 

Ontdek alvast deze 10 simpele tips voor het onderhouden van een prachtige tuin.

Hoeveel uur besteedt u aan tuinieren?

Tuinieren is een geliefde bezigheid, maar helaas hebben we door onze drukke levensstijl niet allemaal de tijd om onze buitenruimte te verfraaien. Dus hoe kunnen we onze tuin precies de aandacht geven die hij verdient?

Om slimmer te tuinieren hebben we 10 tips voor u op een rijtje gezet voor water geven, gazononderhoud en onkruid wieden, zodat u meer profijt van uw tuin zult hebben.

Water geven

1. Houd bloeiende perken gelijkmatig vochtig. Slechts 1-2 keer per week water geven.

2. 2. Het is beter om planten ’s avonds of ’s morgens vroeg water te geven, wanneer de grond koeler is, omdat er dan minder verdampt dan op het heetst van de dag.

3. Vermijd het besproeien van bladeren of plantkoppen om schimmelvorming te voorkomen, en geef voorzichtig water om schade te voorkomen.

4. Probeer een irrigatiesysteem als u veel weg bent. Met een waterregelaar kunt u de hoeveelheid vocht in de grond regelen, zodat u meer of minder kunt doorlaten, afhankelijk van hoe de grond aanvoelt.

Gazon

5. Bescherm uw gazon tegen warm weer – temperaturen tot 26°C bevorderen de groei, maar alles boven 30°C zal de groei belemmeren. Als de temperatuur stijgt, moet u het gras niet te kort maaien, maar ongeveer vijf centimeter laten staan. Dat beschermt tegen de zon en voorkomt dat de grond uitdroogt.

6. De optimale tijd om het gras te besproeien is van 4 tot 8 uur ’s morgens; schakel een watercomputerbesturingssysteem in om uw tuin tijdens deze ongezellige uren te besproeien.

7. Wanneer u het gazon besproeit, gebruik dan 10-15 liter water per vierkante meter als richtlijn en wees gewaarschuwd dat overbewatering kan leiden tot schimmelvorming.

Onkruid

8. Om de groei van onkruid te voorkomen, moeten de bedden dicht op elkaar worden geplant, zodat onkruid zo min mogelijk ruimte heeft om zich te ontwikkelen.

9. Het gebruik van mulch voorkomt het kiemen van onkruidzaden.

10. Als u bestaand onkruid te lijf gaat, verwijder dan de bron. Kom tot bij de wortels met behulp van een onkruidspaan.